Æble-misu december 28, 2016 16:44

Det har været et fantastisk æble-år i år, og derfor har jeg heller ikke kunne spise alle de æbler jeg har fået fra venner og familie. Så over sommeren har jeg kogt æblegrød nogle gange og nu er min fryser fyldt med æblegrød. Da jeg så skulle lave dessert til nogle gæster fik den ide at kombinere en klassisk dansk æblekage med tiramisu og det blev virkelig godt. Så jeg synes jeg vil dele opskriften med jer.

Æblegrød:
ca. 10 æbler
Korn fra en stang vanilje
4 - 5 spsk. sukker
Evt. 1 tsk. frisk revet ingefær

Skræl æbler, fjern kernehus og skær dem i små stykker. Det kan være en god ide at komme æblestykkerne i en skål med kold vand og lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. Kom det hele i en gryde og lad det simre til æblerne er kogt ud. Grød skal gerne have en frisk smag med let sødme. Hvis din grød er for sur, så tilsæt mere sukker. Det kommer helt an på æblerne hvor meget sukker grøden skal have. Tilsæt eventuelt frisk ingefær, hvis du synes desserten skal have lidt kant.

Mascarponecreme:
250g mascarpone-ost
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
revet skal af en halv citron.

Pisk sukker, æggeblommer og citronskal til en luftig og hvid masse og rør osten forsigtigt der i. Hvis du pisker osten i bliver cremen for stiv.

12 - 14 ladyfingers
2 dl Muscat dessertvin
Flødeskum af 2,5 dl fløde
Ristede mandelstykker

Læg æblegrød og ladyfingers (dyppet i Muscat) lagvis. Øverst lægges et lag mascarponecreme. Pynt med flødeskum og ristede mandler. Server desserten med et glas Muscat.